Hirdetés

Online játékterjesztésbe fog a Microsoft



|

Hirdetés

Az ötlet nem új, az egyik legnevesebb játékfejlesztő cég, a Valve Software legutóbbi játékának, a Half-Life 2 terjesztésének új módját a Steam rendszer segítségével oldotta meg úgy, hogy a vásárlók fizetség ellenében letölthették a cég szervereiről a szükséges állományokat, s a játékot azon nyomban használni is kezdhették. Ennek - egyesek szerint - több hátránya, mint előnye volt. A Microsoft talán pont ezért kérte fel a piacvezető digitális terjesztőhálózat tulajdonosát, az Exentet, hogy a cég legsikeresebb játékait azon keresztül is meg lehessen vásárolni, gyakorlatilag kikerülve ezzel a hagyományos gyártási és terjesztési eljárás nehézségeit, amivel időt és pénzt lehet megtakarítani (nem csak a vásárlóknak). Az Exent eljárásával nem szükséges a játék egészét egy ütemben letölteni ahhoz, hogy azt használni lehessen. Az éppen szükséges tartalom folyamatosan, stream-szerűen töltődik le a számítógépre.


A Microsoft közleménye szerint a Age of Empires, Age of Mythology, Dungeon Siege, Mechwarrior, Rise of Nations and Zoo Tycoon játéksorozatok mind elérhetőek lesznek majd. Hozzátették, az újítás hátterében elsősorban a hanyatló számítógépes játékipar fejlesztése áll.

Zvi Levgoren, az Exent elnöke úgy nyilatkozott, hogy a Microsofttal való partnerkapcsolat óriási előrelépést jelenthet a digitális játékterjesztésben, a vásárlók minden tekintetben jobb szolgáltatásra számíthatnak és remélik, hamarosan szélesebb körben el fog terjedni a vásárlásnak ezen módja.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.