Hirdetés

Önmegsemmisítő PDF-ek



|

Hirdetés

Ezek az új funkciók az Adobe Systems azon stratégiájából fakadnak, amely a cég Acrobat termékét helyezi az intelligens dokumentum-munkafolyamati rendszerének középpontjába a nemsokára kibocsátásra kerülő Acrobat 7 demó-verziójában.

Raymond Lee, az Adobe dél-ázsiai csoportjának csoportvezetője, valamint eladási menedzser Tajvanban, hangot adott az Adobe azon céljának, hogy az Acrobat 7 megjelentetésével a cég túllépjen a statikus hordozható dokumentum szabványának használhatósági korlátjain. Ez a lépés az Acrobat 6 megjelenésével vált nyilvánvalóvá, amikor a cég az Acrobat termékét három változatra bontotta - a "standard", a "professional" és az "elements" kivitelekre. A biztonság szempontjából az Acrobat 7-ben sokkal kevesebb lépéssel be lehet majd állítani a dokumentum-szintű biztonsági paramétereket, a cégek pedig a vállalati-szintű beállításokkal bírkóznak meg majd könnyebben. Az Acrobat LifeCycle Policy Server-rel együtt használva a dokumentumok készítői képesek lesznek arra, hogy dinamikusan állítsák be a PDF-fájlok nézhetőségének jogait, valamint azt is, hogy a fogadó fél, módosíthatja, másolhatja, nyomtathatja, vagy továbbíthatja-e az üzenetet. Sőt, ezeket a jogokat a dokumentumok kiküldése után is lehet majd módosítani. Az Adobe Policy Server biztosítja, hogy a védett dokumentumokat kizárólag a szándékolt fogadó felek nyithassák meg, mind a tűzfalon belül, mind azon kívül. Az is beállítható, hogy az okmányok egy bizonyos időpontban "elveszítsék szavatosságukat", vagy szükség szerint azonnal vissza is lehet vonni azokat, a másolatok számától függetlenül.

Az Adobe Policy Server kényszerített házirendjei miatt a dokumentumokat nem kell újraterjeszteni egy engedély megváltoztatásakor. Egy másik fontos funkció lehetővé teszi az új felhasználók számára, hogy a PDF dokumentumokat a szabad Adobe Reader 7.0 szoftver kommentelési funkciójával elektronikusan felülvizsgálják és elbírálják - amelyet eddig csak a professzionális verziók felhasználói tehettek meg. Az Acrobat 7.0 a Microsoft Office Suite-tel való szorosabb együttműködést is támogatja, amely lehetővé teszi a Microsoft Access és Visio termékekkel készült jelentések, és kimutatások az eredeti formázással kerüljenek bele a PDF fájlokba.

Akár a Microsoft Outlook egy üzeneteket tartalmazó könyvtárát is egyetlen PDF dokumentummá tudja konvertálni, így egy e-mailen keresztüli levelezés elmenthető okmányként, archiválási és auditálási célokból. "Például az Apple-lel folytatott levelezésem, valamint a levelek csatolmányai az eredeti formázás megőrzésével alakíthatók PDF dokumentummá. Az e-maileket rendezni lehet feladó és dátum szerint." - mondta Lee. Az Acrobat 7.0 a PDF Organiser interfésszel is fel lesz szerelkezve a nagyfelhasználók számára, akik hajlamosak elveszteni a PDF dokumentumok nyomát; számukra keresési és előzményi funkciókat kínál majd az új program. Lee ennek a fontosságát egy kimutatással is alátámasztotta, amely szerint egy vállalat dokumentumainak 25 százaléka kerül a nem megfelelő helyre, ahonnan később sohasem kerülnek elő. Az új Acrobat termékcsalád az év végétől lesz kapható, míg az Adobe Policy Server december 17-étől kerül forgalomba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.