Hirdetés

Panda Platinum 2006 IntSec



|

Hirdetés

Hol vannak már azok a "régi szép" idők, amikor egy havonta lefuttatott vírusellenőrzés bőven elegendő volt ahhoz, hogy biztonságban érezhessük magunkat?! Az internet széles körű használatával egyrészt felgyorsult a kórokozók terjedése, másrészt a vírusok mellett egyéb veszedelmek is lesnek ránk, felhasználókra: egyrészt a különféle biztonsági hibákat, másrészt a jóhiszeműségünket vagy tapasztalatlanságunkat használva ki. Emiatt egyre népszerűbbek az úgynevezett "Internet Security", azaz teljes internetes biztonsági csomagok, amelyek komplett védelmet nyújtanak.

Gyakorlatilag az összes, vírusirtó fejlesztésével foglalkozó cég piacra dobta már saját ilyen típusú alkalmazását. A Panda először 2004-ben jelentkezett saját Internet Security csomaggal, idén pedig — szokásához híven — egy újabb, átdolgozott kiadással lepett meg bennünket, amely lényegesen több problémára jelent megoldást, mint a korábbi verzió.

A Panda Platinum Internet Security „lelke” továbbra is a vírusirtó, hiszen ezek a kártékony kis programocskák okozhatják a legtöbb problémát a felhasználóknak. A cég többi termékéhez hasonlóan az új Internet Security víruskeresője szintén a TruPrevent technológián alapul, amely az ismeretlen vírusok ellen nyújt védelmet. A csomag előző változatában is volt tűzfal, így ez nyilván az ideiből sem maradhatott ki. Ez igen részletesen konfigurálható, profilok használatával többfajta védelmi szintet képes kezelni (attól függően, hogy milyen hálózatra kapcsolódunk éppen). Külön szabályozhatjuk egyes programok internetes tevékenységét, megadhatjuk, hogy milyen kapukat és protokollokat használhatnak, sőt akár azt is, hogy milyen külső IP-címmel léphetnek kapcsolatba. A PC Studio egyik korábbi adásában bemutattuk, hogy egy Wi-Fi kapcsolat használata milyen veszélyekkel járhat — nos, a 2006-os Internet Securityt erre is felkészítették: figyelmeztet, ha illetéktelen személy kapcsolódik rá vezeték nélküli hálózatunkra.

Szintén szerepelt a korábbi változatban, és ide is belekerült az internetes tartalomszűrés lehetősége. Ha szeretnénk, akkor megadhatjuk, hogy mely felhasználók milyen típusú internetoldalakat érhessenek el böngészés közben.

Új az Internet Securityben a kémprogramok és egyéb rosszindulatú alkalmazások elleni állandó, teljes körű védelem. Ez azt jelenti, hogy immár nemcsak manuális keresést indíthatunk a felderítésükre, hanem a program folyamatosan vadászik rájuk. Szintén újdonság a levélszemét-, azaz a spamszűrés, amely a kéretlen reklámleveleket külön mappában gyűjti össze. Automatikusan együttműködik az Outlookkal és az Outlook Express-szel, egyéb levelezőprogramok esetén manuális beállításokra lesz szükségünk. Feltétlenül érdemes szólnunk a különféle csalások elleni védelmekről. Ezek egyike a phishing, azaz az adathalászat. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a hiszékenyebb vagy kevésbé tapasztalt felhasználóktól különböző — valódinak látszó — e-mailek és weboldalak segítségével bankkártyaadatokat szereznek meg. Az Internet Security felderíti az ilyen e-maileket, és figyelmezteti a felhasználót. Emellett véd az emelt díjas telefonszámokat tárcsázó kártevők ellen is úgy, hogy előre megadhatjuk a modemünk által felhívható számokat.

Elődjéhez képest nemcsak belül, hanem kívül is megváltozott a program. Felülete jóval áttekinthetőbb, mint a 2005-ös változaté, ami valószínűleg a kezdő felhasználóknak szóló könnyítés, akik nem akarnak a részletes beállításokkal foglalkozni. Akik viszont akarnak, azok az összes védelmi modult részletesen konfigurálhatják. Érdemes megemlíteni, hogy az Internet Security 2006 gyorsabb, mint elődje: érezhetően kevésbé "fogja" a gépet.

Az internet irányából érkező támadások kivédésére tökéletes választás lehet a magyar nyelvű Panda Platinum Internet Security 2006, amely teljes körű védelmet nyújt számítógépünkön tárolt adatainknak.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.