Hirdetés

Papíron dokumentált elektronikus szavazás



|

Hirdetés

A két csoport képviselői lényegében a Voter Confidence and Accessibility törvénytervezet támogatását kérik a kongresszustól. A tervezet szerint a szavazók bizalmát erősíti, ha látják, hogy az elektronikus szavazógépen leadott szavazatuknak papíron is van nyoma, amely a szavazókörben marad, így fel lehet használni az esetleges újraszámoláskor. A 2000-es elnökválasztás idején tapasztalt floridai újraszámolási zűrzavar megismétlődését elkerülendő a kongresszus 2002-ben elfogadta a Help America Vote törvényt, amely előírja az államoknak, hogy hozzanak létre számítógépes szavazó nyilvántartó adatbázist, és cseréljék le lyukkártyás szavazógépeiket.

Rush Holt, New Jersey-i demokrata képviselő, a Voter Confidence and Accessibility törvény előterjesztője viszont az elektronikus rendszer ellenőrizhetősége miatt ragaszkodna a papíros rendszerhez is. A szavazógép-gyártók többsége azonban ellenzi a szavazatok papíros nyilvántartását, mert a nyomtatók meghibásodása a szavazógépek leállásához vezethet, és a márciusi kaliforniai előválasztások tapasztalatai azt mutatják, hogy géphibák miatt hazaküldött szavazók zöme nem tér vissza még egyszer, hogy voksolhasson.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.