Hirdetés

Parkolás, kézifék, kiszállás, SMS...



|

Hirdetés

Az viszont tény, hogy ha már egyszer rá vagyunk kényszerítve, legalább ne kelljen apróért kotorásznunk és két óránként lerohangálnunk megújítani a parkolójegyet. Egyik parkolási cégünk bevezette hát az SMS-alapú parkolást.

A Centrum Parkoló Kft. (akikhez a nagy kék obeliszk jellegű automaták tartoznak) már teljes üzemben működteti a mobiltelefon segítségével kifizethető parkolási rendszert Budapest általa felügyelt területein. Már mind a három magyar mobilszolgáltató hálózatából elérhető a szolgáltatás: SMS-ben indíthatjuk el a parkolási időszakot, és így is zárhatjuk le, tehát végre módunk nyílik határozatlan időtartamra is magára hagynunk autónkat.

A rendszer díjai teljesen megegyeznek a készpénzes vagy parkolókártyás fizetés díjaival, csupán az SMS alapdíja jelent minimális pluszt. Szükségünk lesz viszont egy szerződésre, melyet a parkoló-vállalat irodáiban köthetünk meg. Ekkor egy egyedi azonosítóval ellátott matricát kapunk, melyet belülről ragaszthatunk fel az autó szélvédőjére. A parkolóőrök az azonosító alapján mindig percre készen ellenőrizhetik, fizettünk-e a parkolásért.

A fizetés folyószámláról történik, melyet átutalással tölthetünk fel, de a T-Mobile előfizetői már emelt díjas SMS-ben is emelhetik a keretet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.