Hirdetés

PC-re is telepíthető a Mac OS X



|

Hirdetés

Az Apple az események kapcsán bejelentette, hogy már 2000 óta dolgoznak azon, hogy az Intel által kifejlesztett x86 architektúrán is működjenek operációs rendszerei, ám ennek hivatalosan csak jövőre fog beérni a gyümölcse. A cég szerint azért volt szükség a váltásra, hogy az alacsonyabb teljesítményű számítógépek szegmensében is terjeszkedhessenek.

A fejlesztők kitartanak amellett, hogy a Mac OS X minden változata kizárólag olyan gépeken lesz hajlandó futni, amelyeket az Apple által elfogadott hardverelemekből építenek - függetlenül attól, hogy x86-os, vagy PowerPC chip a gép magja. Az első x86-os Apple operációs rendszerek egy biztonsági chip kíséretében, komplett számítógépen érkeztek a fejlesztőkhöz, hogy megakadályozhassák azok idő előtti illegális terjesztését. Ennek ellenére a napokban már sikerült kijátszani ezt a védelmet. A művelethez mindössze egy Mac OS X 4 (Tiger) másolatra, egy PearPC nevezetű emulátorra, valamint egy SSE2 támogatással rendelkező Intel processzoros számítógépre van szükség. Sőt, egyes fórumokon találni olyan megoldást is, amelyhez még emulátor sem kell az akcióhoz.

Az Apple nem kommentálta az eseményt, csupán annyit mondtak, hogy ők szigorúan elzárkóznak az illegális másolatok támogatásától. Az tény, hogy számtalan PC felhasználónak lenne igénye minőségi Apple operációs rendszerek futtatására is. A Dell például máris tárgyalásokat kezdeményezett a céggel egy esetleges Mac OS X-szel szállított Dell PC család piacra dobásáról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.