Hirdetés

Rajzfilmstúdió



|

Hirdetés

Korábban is igyekeztem figyelni a különböző grafikus programokat az interneten és a lemezmellékleten -– bár munkám egészen más -– de vagy tudásban, vagy árban nem találtam megfelelőt. Láttam már a 3D Stúdiót, de ez lényegesen bonyolultabb, mint amire szükségem lenne, nem is beszélve arról, hogy árban sem éppen a könnyen elérhető kategória. Tudnának tanácsot adni, milyen irányban induljak el? A cél nem profi hollywoodi alkotás, hanem csak a magam, illetve a gyerekeim örömére amolyan Rumcájsz- vagy Bob és Bobek-szerű animációs mese lenne.Olyan ingyenes vagy olcsó rajzfilmes programot nem ismerünk, amellyel igazán szépet lehetne alkotni –- például saját készítésű figurákat is --, de jó szívvel ajánljuk a Flash programnyelvet. Számtalan zseniális kis vicces rajzfilm fordult már meg postaládánkban, és némelyik annyira profi alkotás volt, hogy szerkesztőségünk Magilla Gorillán és Foxi Maxin szocializálódott tagjai könnybe lábadt szemekkel adóztak az alkotásnak. Fantasztikus lehetőség rejlik benne, hamar meg lehet tanulni, és képi ábrázolásban is roppant látványos eredményeket lehet vele elérni. Az eredeti Macromedia Flash MX 2004 elsősorban profiknak készül, így drágább, de vannak egyszerűbb és olcsóbb, mégis versenyképes alternatívák, mint amilyen például a Swish programcsalád (hopp.pcworld.hu/1138). További információkért érdemes a flash.lap.hu oldalt böngészni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.