Hirdetés

Rambus támogatású SiS chipset a láthatáron



|

Hirdetés

Szakértõk szerint mindenképp üdvözölendõ, ha a SiS Rambusos alaplapi chipsetet kíván forgalomba hozni, hiszen így végre megszûnne az Intel Rambus piaci monopolhelyzete, ezenkívül pedig ez a lépés minden bizonnyal jó hatással lesz a Rambus memóriamodulok árára is, mely idõvel minden eddiginél alacsonyabb szintre süllyedhet. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a SiS az utóbbi idõkben mind az AMD, mind az Intel platformon nagyon is figyelemreméltó teljesítményû és minõségû chipseteket jelentetett meg, hiszen a PC2700-as DDR memóriákat immár hivatalosan is támogató SiS chipsetek sok esetben megszorongatják a Rambus memóriás, Intel chipsetes konfigurációkat is, vagyis reménykedhetünk abban, hogy a SiS a Rambusos chipsetek piacára is kiváló chipkészletekkel fog beszállni.

Mint az köztudott, a Pentium 4-es processzorok tavaly évvégi bemutatása óta egészen az idei év novemberéig kizárólag Rambus DRAM memóriákat lehetett használni a P4-es fronton, így a drága processzor - drága memória párosítás miatt eleinte nem igazán terjedtek el a Pentium 4-es megoldások. Azóta persze mind a Pentium 4-es processzorok ára, mind a Rambus memóriák ára esni kezdett, de a Pentium 4-es platformnak igazi lökést csak az olcsó i845-ös alaplapi chipset megjelenése jelentett, mely chipkészlet már a filléres áron kapható jóöreg SDRAM memóriákat támogatja. Az persze már más kérdés, hogy az i845-ös konfigurációk teljesítménye az i850-es gépekhez képest elég halovány, mindenesetre a számítógépgyártók az elmúlt idõkben elég nagy számban adtak el i845-ös Pentium 4-es PC-ket.

Visszatérve a Rambus memóriákhoz, kijelenthetjük, hogy ezek a memóriák még manapság is elég drágák, hiszen míg Amerikában egy 128 MB-os RDRAM memóriamodul 37 dollárba kerül, addig egy hasonló kapacitású normál SDRAM memóriáért csak 4 dollárt kell kifizetni. Szakértõk szerint a SiS színrelépésével a Rambus memóriák ára is drasztikusan csökkenni fog, amivel úgy gondolom, mindenki jól jár majd. Az üggyel kapcsolatban egyébként egyelõre még nagyon keveset lehet tudni, ugyanis a SiS képviselõi az elmúlt napokban nem kívántak nyilatkozni az új chipsetrõl.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.