Hirdetés

RealNetworks, TiVo: Stratégiai együttmûködés



|

Hirdetés

A leginkább RealPlayer szoftverérõl ismert Seattle-i központú RealNetworks a közelmúltban elhatározta, hogy túllép a személyi számítógépeken, és betör a szórakoztatóelektronikai eszközök piacára is. A Las Vegas-i Consumer Electronic Show kiállításon tett bejelentése szerint a társaság a közelmúltban olyan cégekkel kötött együttmûködési megállapodást, mint a digitális videófelvevõket készítõ TiVo Inc., valamint a nemrég indult, TiVo-hoz hasonló eszközt fejlesztõ Moxi. A megállapodás értelmében a két társaság készülékei tartalmazni fogják a RealNetworks RealOne Player nevû lejátszóprogramját.

A RealNetworks technológiáit mindemellett olyan óriáscégek is támogatni fogják jövõbeli chipjeikben, mint a Hitachi, az NEC, a Philips, és az ST Microelectronics. A társaság digitális média technológiáit támogató chipek a jövõben olyan eszközök alapjai lesznek, mint a DVD lejátszók, a handheld kéziszámítógépek, és a digitális kamerák.

A TiVo következõ generációs merevlemezes videófelvevõi a RealOne Player szoftver segítségével olyan új szolgáltatásokat fognak nyújtani, mint a zene felvétele audió CD lemezrõl, valamint zenefájlok letöltése internetrõl. A TiVo Inc. ezenkívül kínálni fogja felhasználóinak a RealOne elõfizetés-alapú tartalomszolgáltatást is.

A RealNetworks terve a társaság audió- és videó technológiáinak chipekbe integrálásáról nem véletlen, hiszen a cég szeretné elérni, hogy megoldásait a jövõben a PC-ken kívül is alkalmazhassák a felhasználók. A társaság vezetõi szerint ugyanis tíz éven belül az internetes tartalmak döntõ többségét a felhasználók nem személyi számítógépekrõl fogják elérni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.