Hirdetés

Redditezők után érdeklődik az amerikai kormány



|

Eltűnt a Reddit kanárija, azaz bekopogott hozzájuk az FBI vagy az NSA.

Hirdetés

Amikor hivatalos szervek keresnek meg egy nagyvállalatot adatkérés céljából, az érintetteknek tilos közölniük ezt felhasználóikkal. Hogy mégis figyelmeztetni tudják őket, sokan használják az úgynevezett "warrant canary" eljárást: egy közleményt helyeznek ki arról, hogy eddig nem történt ilyesmi, s ha ez eltűnik, akkor lehet gyanakodni.

Hirdetés

A Reddit kanárija utoljára a 2014-es pénzügyi jelentésben szerepelt, azaz tavaly január 29-ig egészen biztosan "tiszták" voltak. A 2015-ös évet összefoglaló, nemrég napvilágra került dokumentum végéről azonban már hiányzik az ominózus szöveg, ami minden bizonnyal azt jelenti, hogy időközben megkereste őket az FBI vagy az NSA.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan melyik szervezet igényelt adatokat, s azok természetéről sem derült ki semmi. Steve Huffman vezérigazgató csupán annyit nyilatkozott, hogy azt a tanácsot kapta, ne mondjon semmit az ügyről. A titoktartást ezzel természetesen nem sértette meg, virágnyelven azonban gyakorlatilag megerősítette, hogy az FBI vagy az NSA is érintett az ügyben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.