Hirdetés

Régiófüggetlen lesz a HD-DVD?



|

Hirdetés

Eredetileg azért vezették be a régiókódokat, mert a DVD filmek általában más időpontban és tartalommal jelentek a világ különböző pontjain. Csakhogy később egyes DVD lejátszógyártók régiófüggetlen készülékeket dobtak piacra, amivel keresztülhúzták ezeket a terveket.

A konferencián ezen kívül bejelentették a HD-DVD-RR formátumot, amely gyakorlatilag a mostani DVD-RAM-nak felel meg, vagyis újraírhatóak lesznek, és egyéb technikai tulajdonságaikban is sok hasonlóság mutatkozik.

Mindeközben a Paramount után a Warner Bros. filmstúdió is változtatott korábbi tervein. Korábban ugyanis úgy nyilatkozott a Warner szóvivője, hogy HD-DVD médián kívánják megjelentetni a jövőben megjelenő filmeiket. Most azonban úgy döntöttek, Blu-Ray lemezeket is igénybe vennének. Így tehát egyetlen filmstúdió, a Universal maradt, aki továbbra is úgy gondolja, hogy csak HD-DVD-t vesz majd igénybe. Vajon meddig?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.