Hirdetés

Rekordméretű ünnepi eladások az Amazonnál



|

Hirdetés

A cég hálaadás napi (november 25) és karácsonyi vásár közötti időszakban megélte minden idők legforgalmasabb napját is: a vásárlók az Amazon.com összes oldalán 2.8 millió árucikket rendeltek meg, amely 32 rendelésnek felel meg másodpercenként - mondta el Craig Berman, a cég szóvivője. Az Amazon üzleti okokból nem árulta el, pontosan melyik nap jött létre ez a rekord. Az ünnepi szezon azonban legalább egy alkalommal fejfájást is okozott a cégnek: az Amazon.com december 6-án órákig elérhetetlen volt. A cég nem volt hajlandó részleteket közölni a kiesést illetően.




Az Amazon.com legkelendőbb elektronikus cikkei közé az Apple 20GB-os iPod-ja, és a 4GB-os Silver Mini iPod-ja, valamint az Apple iTunes 15 dollár értékű levásárolható kártyái voltak. A Philips DVP642 DivX Progressive Scan DVD lejátszója és a Canon PowerShot SD 110 3MP Digital Elph kamera is a népszerűbb rendelések közé tartoztak, de a karórák és a zenei albumok is kelendőek voltak. Az Amazon.com amerikai oldala óránként több mint egy karórát értékesített, a zene-eladások pedig első ízben lépték túl a heti egymillió egységet két decemberi héten keresztül.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.