Hirdetés

Remekelt az LG, mégis veszteséges



|

Nagyon jól fogyott az LG G2 és a Nexus 5.

Hirdetés

Az LG Electronics veszteséggel zárta a negyedik negyedévét, annak ellenére, hogy tulajdonképpen remekelt. A veszteség értéke 64 milliárd won, ami 59,1 millió dollárnak felel meg. Ezzel szemben egy évvel korábban még 205,8 millió dollár volt a nyereségük, ami igazán nagy különbséget jelent. A vállalat azzal magyarázta a hatalmas eltérést, hogy a külföldi devizaárfolyamok kedvezőtlenül alakultak, ami magával hozta éves szinten a visszaesést is. 

Hirdetés

Az árbevétel mindenesetre halványan, de tükrözi, hogy az LG-nek nem ment rosszul tavaly. A 0,8 százalékos plusszal 13,8 milliárd dollárt forgalmaztak. A legjobban a mobilos üzletáguk teljesített: a 13,2 millió eladott okostelefonnal egy év alatt 54 százalékot javítottak az eladásaikon. A legnépszerűbb természetesen a G2 és a Nexus 5 voltak. 

Szintén kapósak voltak az LTE-képes készülékeik, amelyekből 110 százalékkal fogyott több, mint az előző vizsgált év végén. Az LG növekvő harcra számít a kategóriában, amitől csökkenő működési nyereséget és soványabb haszonkulcsot vár. Az igazi nyereséget idén az OLED tévéktől remélik.

 

Fotó: mashmobiles.com 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.