Hirdetés

Remi a számítógép ellen



|

Hirdetés

Kaszparov és az „X3D Fritz” programozói a 37. lépésben, 3 óra 20 perces játék után döntetlenben egyeztek meg, pedig Kaszparov a középjátékban jelentős tisztelőnyhöz jutott, de ezt az előnyt nem tudta kihasználni. A nagymesternek kellett a bábukat tologatnia a sakktáblán, és nem kellett a sakkóra gombját sem nyomogatnia, csupán ülnie kellett egy számítógép monitor előtt, szemén egy háromdimenziós szemüveggel, amely a képernyő képét úgy alakította át, mintha a sakktábla előtte lebegne a levegőben.




„Sokat aggódtam a képernyő miatt”, árulta el a 40 éves Kaszparov. „Már jóval a mérkőzés előtt tudtam, hogy pszichológiai problémáim lesznek ezzel a technikával”. A másodikra a négyjátszmásra tervezett csatából csütörtökön kerül sor a New York-i Atlétikai Klubban. A játszmákat több webhelyen és az ESPN2 kábel sportcsatornán lehet figyelemmel követni. A torna győztese 200 ezer dollárt kap, ha pedig a meccs döntetlennel ér véget, Kaszparov honoráriuma 175 ezer dollár.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.