Hirdetés

Rengeteg hibát javított ki az Apple



|

Hirdetés

A cég által kiadott biztonsági hibajavító csomag ugyanis több mint negyven sebezhetőséget szüntet meg. A frissítések többek között a Mac OS X (Panther és Tiger) operációs rendszerek esetében felfedezett biztonsági réseket is befoltozzák. A szerver operációs rendszerekhez 20, míg a kliens számítógépekhez 15 új javítás tölthető le, közülük néhány egyszerre több sebezhetőséget is megszüntet.


Az Apple szerint számos sérülékenység puffertúlcsordulási hibára vezethető vissza. Az egyik ilyen például az AppKit-et érinti, és olyan programok esetében okozhat problémát, amelyek Word vagy egyéb szöveges dokumentumokkal végeznek különböző műveleteket. Speciálisan szerkesztett állományok révén ugyanis kártékony kódok is lefuttathatóvá válnak.

Az Apple javított a Bluetooth kapcsolatok kezelésén, és a Safari böngészőhöz elérhetővé tett egy fontos frissítést. Ez egy olyan hibalehetőséget szüntet meg, amely speciálisan szerkesztett szöveges fájlokban elhelyezett linkek segítségével használható ki.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.