Hirdetés

RSS helyett Web feeds?



|

Hirdetés

Robert Scoble, a Microsoft technikai guruja és népszerű blog-írója egy szerdai interjúban elmondta, a cég még nem döntött, hogy végleg átnevezik-e az RSS szolgáltatást "Web feeds"-re a Windows Vistában debütáló Internet Explorer 7 böngészőben, pedig az most ezen a néven látható annak béta változatában. "Sosem mondtuk, hogy át kívánjuk nevezni az RSS-t. Még közel egy év van a Vista megjelenéséig és addig is próbálunk valamiféle megegyezésre jutni az illetékesekkel."


Egyesek attól félnek, hogy a Microsoftnak komolyabb tervei vannak, aminek csupán része ez a névváltás: kisajátítani a szolgáltatást és saját mintájuk szerint továbbfejleszteni. Eddig csak annyit tudni a cégtől, hogy valóban nagy energiákat fektetnek az RSS Internet Explorer 7-be való implementálásába. Mike Torres, a Microsoft vezető programozója blogjában hozzátette, több konkurens webböngésző is saját nevet adott a szolgáltatásnak, a Microsoft célja tehát nem a márka kisajátítása, csak némileg egyedivé tétele.

Érthető, hogy a cég ilyen óvatosan fogalmaz, hiszen tudvalevő, hogy hét éves pereskedés után 1,9 milliárd dollárt volt kénytelen fizetni a Microsoft a Sun Microsystems-nek, amiért az engedély nélkül építette bele szoftvereibe a Java támogatást.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.