Hirdetés

Saját programok a Start menüben



|

Hirdetés

Kevesen tudják, de ezt a listát tetszés szerint rendezhetjük, bővíthetjük! Így mindig kéznél lesznek fontos programjaink.A Windows XP testreszabhatóságáról már eddig is tudtuk, hogy fantáziánknak szinte semmi sem szabhat határt. Megváltoztatható az ablakok külseje, a menük elrendezése, valamint a Tálcán is elhelyezhetünk ikonokat a gyorsabb elérés érdekében. De azt kevesen tudják, hogy kedvenc programjaink ikonját kiemelhetjük a Start menü bal felső területén, ráadásul nagyon egyszerű módon!

Ehhez kétféle módszert is alkalmazhatunk. Ha nem vagyunk járatosak az egérkezelés tudományában, akkor nézzünk ki egy ikont a Start menü elemei között vagy az Asztalon, esetleg a Tálcán. Kattintsunk rá az egér jobb gombjával, és a felbukkanó gyorsmenüből válasszuk ki a Rögzítés a Start menün lehetőséget. A másik út sem túl nehéz: fogjuk meg az ikont a bal egérgombbal, és vigyük rá a Start menü gombjára. Ekkor előugrik a lista, és az ikont a felső területen belül a nekünk tetsző helyre vontathatjuk.

A menüt tetszés szerint bővíthetjük, de csak mértékkel, hiszen előbb-utóbb kilóghatunk a képernyőről! Szükségünk lehet egy elem eltávolítására is. Ilyenkor kattintsunk az ikonra a jobb egérgombbal, majd a felbukkanó menüből válasszuk az Eltávolítás a listáról vagy a Rögzítés feloldása a Start menün pontot. Ily módon a programot nem töröljük, csak a parancsikonját távolítjuk el.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.