Hirdetés

Samsung Q1 "Origami" Amerikában



|

Amerikában hétfő óta kapható a Samsung ultrahordozható PC-je

Hirdetés

A héthüvelykes LCD kijelzővel és érintőképernyő funkcióval rendelkező Q1 1099 dolláros áron (kb. 230 ezer forint) kapható, ami kicsit magasabb a Microsoft által eredetileg megjelölt árnál. A készülék nagyjából fele akkora, mint egy noteszgép, mindössze 0,7 kiló, és alig két centi vastag. A teljesen feltöltött akkumulátor 3 óráig működteti.

A Microsoft az Intellel közösen hozta létre az Origami platformot, amelyre a Samsung Q1 és más ultrahordozható PC-k is épülnek. A platform márciusi bemutatásánál a redmondi cég 500 és 1000 dollár közé jósolta a megjelenő termékek árait. Elemzők szerint az 1000 dollár feletti ár túl magas a nagyközönség számára, hogy azonnal birtokba vegye az új készülékeket.

A Samsung szerint a Q1 május 7-étől -- a CDW mellett -- megtalálható lesz a Best Buy online kínálatában is, valamint a harmadik negyedévtől boltokban is kapható lesz.

Az Origami PC-k, amelyeket gyártóik a noteszgépek és a PDA-k közötti piaci résbe pozícionálnak, a Windows XP Tablet PC változatát futtatják. Egy ilyen készülékkel böngészhetjük a netet, zenét hallgathatunk, filmet nézhetünk, játszhatunk vagy akár kézzel írott jegyzeteket írhatunk, épp mint egy Tablet PC-n.


"Némi gondolkodást vett igénybe, amíg előrukkoltunk a Windows egy olyan hibrid verziójával, amely egyesíti az operációs rendszer asztali és a mobil változatának főbb funkcióit", mondta Bill Mitchell, a Microsoft mobil platformjának alelnöke a hétfői bejelentésen. "Az első lépés az volt, hogy a Windowst működőképessé tegyük ilyen kis méretben is", tette hozzá.

Mitchell elmondta: a Microsoft már a Windows következő változatát, a Vistát is sikerrel futtatja az ultrahordozható eszközökön, és dolgozik azon, hogy a Vista újdonságait elérhetővé tegye ezeken a készülékeken.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.