Hirdetés

Siker a Radeon 9100



|

Hirdetés

A kanadai gyártó nyilvánvalóan meg kívánt szabadulni a régebbi GPU-któl, ezért arra a lépésre szánta el magát, hogy azokat új néven bocsájtják forgalomba. Így született meg a Radeon 9100, ami száz százalékban megegyezik a Radeon 8500-zal, csak nevében tér el attól.


A névújításnak ezen kívül egy másik indíttatása is lehetett: új termékeik egyike - név szerint a Radeon 9000 és 9000 Pro - sok vásárlót megtéveszhetett, mivel bár típusszáma magasabb régebbi társánál - a Radeon 8500-nál -, mégis jelentősen lassabb nála. Azonban az új típusszám már nagyjából tükrözi a valóságot. Hasonló a helyzetet figyelhettünk meg az NVIDIA GeForce3 és GeForce4 MX grafikuskártyáinál, ott ugyanis a magasabb típusszámú kártyák - az újabbak - gyakorlatilag gyengébb teljesítményűnek bizonyultak, mint korábbi társaik.

Az új típusjelzés használata óta eltelt idő is alátámasztja, hogy az ötlet jó volt, ugyanis a Radeon 9100 széria rendkívül jól fogy. Így az ATI is túl tudott adni a megmaradt készleteken és a vásárlók sem érezhetik magukat becsapva.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.