Hirdetés

SiS és VIA: P4-es chipset árcsökkentés



|

Hirdetés

Magyarul ez azt jelenti, hogy a VIA Technologies P4X266A típusjelzésû chipsete, valamint a Silicon Integrated Systems SiS 645-ös chipkészlete mostantól már csak 20 dollárba kerül az alaplapgyártó cégek számára, vagyis ebben a piaci szegmensben is minden eddiginél komolyabb piaci verseny van kialakulóban. A történethez egyébként szorosan kapcsolódik, hogy az Intel hasonló kategóriás chipsetei most már közel kétszer annyiba kerülnek, mint az említett tajvani chipsetek.

A Silicon Integrated Systemsrõl egyébként kiderült, hogy a nagyobb alaplapgyártó cégeknek már kezdetektõl fogva 25 helyett 20 dolláros áron árulta a SiS 645-ös chipsetet, vagyis emiatt leginkább a kisebb alaplapgyártó cégek termékei esetében várhatunk mostanában árcsökkenéseket, persze az is elképzelhetõ, hogy a SiS a nagyobb cégeknek már 20 dollár alatti áron adja a SiS 645-ös chipkészletet. A VIA Technologiesre korábban jellemzõ volt, hogy chipsetei olcsóbbak voltak ugyan a chipgyártó óriáscég Intel chipseteinél, azonban némileg többe kerültek a SiS chipkészleteknél, a jelek szerint azonban a VIA-nak fel kellett adnia ezen korábbi árstratégiáját, és a P4X266A árát a SiS 645 árszintjére kellett csökkentenie. Szakértõk szerint erre azért kényszerült rá a VIA, mert egyrészt a konkurens SiS 645-ös chipset elismerten kiváló teljesítményre képes, másrészt pedig azért, mert a VIA P4X266-os termékcsalád jó hírének nem tett túl jót az Intellel való pereskedés, miközben a SiS 645 úgymond "teljesen legális" chipset, vagyis a sikerhez vezetõ útja nem volt pereskedésekkel kikövezve.

Ide kapcsolódó hír, hogy a Shuttle cég képviselõi a napokban hivatalosan is bejelentettek két olyan VIA chipsetes alaplapot, melyekrõl december óta számos információ kiszivárgott a cégtõl. A Pentium 4-es platformra szánt Shuttle AV45GTR a VIA P4X266A típusjelzésû chipsetre épül, a Socket A tokozású AMD processzorokhoz készített Shuttle AK35GTR esetében pedig a VIA cég KT266A típusú chipkészlete jut fõszerephez, az újdonságok ára azonban egyelõre még nem ismeretes.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.