Hirdetés

Skidrow: warezolják a törésünket!



|

A crackercsapat nagyon felháborodott egy rivális csoport arcátlanságán.

Hirdetés

A videojátékokat nem csak legális úton beszerzők számára ismerősen csenghet a Skidrow csapat neve, ugyanis a csoport az elmúlt években több száz cím másolásvédelmét törte fel, ezzel feltehetően komoly anyagi kárt okozva a kiadóknak és fejlesztőknek.
 

Hirdetés


A hét legironikusabb fejleménye, hogy a warezolást lehetővé tevő banda nagyon felháborodott a rivális CODEX csoporton, hiszen azok úgy előzték meg őket a Trials Fusion játék crackjének elérhetővé tételében, hogy a Skidrow által kifejlesztett emulációs környezetet módosították és használták. Ez annyit tesz, hogy a CODEX kalózkodta a Skidrow warezoláshoz kifejlesztett szoftverét, ellopták a szellemi tulajdonukat.


„Az emulációs kódjuk vizsgálata során tett felfedezés sokkolt minket: a MI munkánk volt, a MI emulátorunk” – panaszolta közleményében a Skidrow. Ezt abból tudták megállapítani, hogy a CODEX emulációs szoftverének API-hívásai 99 százalékban azonosak voltak a saját emulátorukban használtéval, ráadásul a vízjelezési célból beépített egyéni azonosítóikat is megtalálták a lopott eszközben.


A művelet elvégzéséhez egyébként szükséges volt a CODEX binárisának engedély nélküli visszafejtése (reverse engineering); egy ilyen bonyolult jogi helyzetben nagy szerencse, hogy semelyik csapat sem kíván perre menni.


(Forrás: TorrentFreak)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.