Hirdetés

Skype frissítésnek álcázott vírus



|

Hirdetés

A különböző kártékony programok írói egyre trükkösebb megoldásokat vetnek be annak érdekében, hogy minél több felhasználót tudjanak megtéveszteni. Eddig már bukkantak fel olyan vírusok, amelyek képek, biztonsági frissítések, rendszergazdai üzenetek, stb. mögé próbáltak elrejtőzni. A MessageLabs a napokban egy olyan trójait fedezett fel, amely kifejezetten a Skype felhasználóit veszi célba, ugyanis egy Skype frissítésnek álcázza magát.

A trójai az IRCbot egyik variánsának tekinthető, és elsősorban elektronikus leveleken keresztül terjed. Az emailek üzenetében egy olyan szöveg található, amely arra kéri a felhasználót, hogy mihamarabb telepítse fel a mellékletben szereplő Skype frissítést. A csatolt fájl elindításával azonban a számítógép azonnal megfertőződik, majd egy telepítési hibaüzenet jelenik meg. A trójai a fertőzött számítógépekről elérhetetlenné teszi a biztonsági szoftverek frissítéseit, valamint egy hátsó kaput nyit a támadók számára.

A MessageLabs szerint az új trójai szerencsére nem terjed gyorsan. A cég vasárnap óta 150 olyan emailt szűrt ki, amelyek tartalmazták ezt a kártékony programot. Ennek ellenére a trójai által alkalmazott megtévesztő megoldások mindenképpen óvatosságra intenek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.