Hirdetés

Skype már Linuxon is



|

Hirdetés

A Skype for Linux döntően ugyanazokat a funkciókat kínálja, mint a Windows verzió, vagyis ingyenes, korlátlan telefonbeszélgetést az interneten keresztül más Skype felhasználókkal, valamint konferenciabeszélgetést maximum 5 résztvevővel, és azonnali üzenetváltást. Egyelőre a Linux felhasználók számára nem hozzáférhető a konferenciabeszélgetés, olvasható a Skype webhelyén.

A Skype-t Niklas Zennström vezérigazgató és Janus Friis, a Kazaa elindítója alapította. A népszerű fájlcserélő szoftverhez hasonlóan a telefon szoftver is egy decentralizált P2P hálózaton fut.

A Skype for Linux támogatja a Gnome és KDE asztali felületet, fut az összes Linux disztribúción, amelyeknek megvan a glibc 2.2.5 vagy ennél magasabb és a Qt 3.2 vagy ennél magasabb verziója. A szoftvert több Linux disztribúción tesztelték, így a SuSE Linux 9-en és a Sun JDS 2-n. A windowsos Skype 20 nyelven hozzáférhető, a Linux egyelőre csak angolul, de hamarosan jönnek az idegen nyelvi verziók. A Skype webhelye szerint a Skype Linux béta kódja nem lesz hozzáférhető a nyílt forráskódú licenc alatt.

A béta időszakban a Skype ingyenes, de a cég végül valószínűleg előfizetési díjat fog kérni. Például jelenleg is dolgoznak egy szolgáltatáson (SkypeOut), amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó az internetről normál telefonszámot hívjon. Ez a hamarosan elinduló szolgáltatás azonban már biztosan fizetős lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.