Hirdetés

Snowden az orosz hírszerzésnek dolgozhat



|

Egy volt KGB-s tiszt szerint minden adatot átadhatott az ügynökségnek.

Hirdetés

Az amerikai közvéleményt továbbra is erősen megosztja, hogy az NSA hálózatából nagy mennyiségű titkosított információt kilopott Edward Snowden vajon hős vagy hazaáruló. A helyzet most még árnyaltabbá válhat, ugyanis egy volt KGB-s tiszt saját belsős informátorokra hivatkozva azt állítja, hogy a férfi valamiféle tanácsadói pozícióban az orosz hírszerzésnek (FSB) dolgozik.
 

Hirdetés


Oleg Kalugin a 90-es évekig dolgozott a KGB-nél, azonban Vlagyimir Putyin heves kritikusaként eljött életében az a pont, mikor a feleségével együtt kénytelen volt véglegesen átköltözni az Egyesült Államokba. A Maryland államban élő volt kém jelenleg kémelhárítást oktat, továbbá a washingtoni Nemzetközi Kémmúzeum tanácsadói testületének tagja.


„Az oroszok rendkívül örülnek az Edward Snowdentől kapott információknak. Valamin dolgozik, nem csak ücsörög és malmozik az ujjaival. Azt hiszem mindent megosztott az oroszokkal, amihez az amerikai hírszerzésnél töltött idejében hozzáfért, ezt pedig az FSB nagyra értékeli” – nyilatkozta Kalugin.


(Forrás: VentureBeat | Illusztráció: Tjebbe van Tijen)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.