Hirdetés

Snowden megtalálta új otthonát



|

Az utazásának ideje ettől függetlenül technikai okból még kérdéses.

Hirdetés

Péntek délután a közel három hete a moszkvai Shermetyevo Nemzetközi Repülőtér tranzitrészén várakozó Edward Snowden sajtótájékoztatót tartott, amelyen egyrészt újból tisztázta a különféle indokait és motivációit, másrészt elítélte az Egyesült Államok szó szerint határokat nem ismerő hajtóvadászatát, harmadrészt pedig bejelentette, hogy teljesen formálisan is menedékjogot kapott Venezuelától.


Az úriember ettől függetlenül egyelőre nem juthat el a dél-amerikai országba, ugyanis a sikeres megérkezéshez számos államtól legalább átmenetileg mentességet kell kapnia, mivel az utazás során el kell repülnie a légterükben. Politikai menedékjog nélkül a megállók során könnyedén letartóztathatnák, majd kiadhatnák az Egyesült Államoknak.


Az indulásának alapvető feltétele az orosz menedékjog, amely feltehetően nem fog problémát jelenteni, ugyanis a helyi kormánynak már megérkezése napján elege lett a jelenlétéből. Putyin államfő korábban egyébként elmondta, hogy Snowden akár végleges menedékjogot is kaphatna, amennyiben befejezné a titkosított dokumentumok kiszivárogtatását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.