Hirdetés

Snowdenből képregényhős lett



|

A NSA-kiszivárogtató történetét elmesélő Beyond: Edward Snowden című füzetke május 21-én jelenik meg.

Hirdetés

Képregény készül Edward Snowden, az NSA-botrányt kirobbantó kiszivárogtató történetéből. A Beyond: Edward Snowden című füzetet május 21-én adják ki digitális és nyomtatott változatban; készítői megpróbálták feltérképezni az NSA volt munkatársának életét, és megfejteni, miért döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza a szigorúan titkos kormányzati dokumentumokat.

Hirdetés

Valerie D'Orazio író a The Verge-nek nyilatkozva azt mondta, eredetileg életrajznak szánta a képregényt, ám a sztori végül „szinte önmagától” drámává fejlődött. A történet elején a 19 éves, középiskolából kibukott Snowden munkába áll egy kis, mangák és animék forgalmazásával foglalkozó cégnél; a sztori tehát jóval azelőtt kezdődik, hogy hősünk informátorrá válna.

A Snowden-képregény május 21-én jelenik meg

D'Orazio korábban a DC Comics-nál és a Marvelnél is dolgozott. Véleménye szerint Snowden története „tökéletes hidat képez” a geek szubkultúra és a tömegkultúra között.

A Beyond: Edward Snowdent kiadó Bluewater Productions már korábban is jelentetett meg olyan képregényeket, amelyek története valós személyek köré épült: hőseik között Hillary Clinton, Bill O'Reilly és Anderson Cooper is szerepelt.

Snowden figurája a filmipart is megihlette. A Sony Pictures nemrég jelentette be, hogy megvásárolta Glenn Greenwald No Place to Hide: Edward Snowden, the NSA, and the US Surveillance State című könyvének jogait, amelyből Michael G. Wilson és Barbara Broccoli, a James Bond-filmek producereinek közreműködésével forgatnak filmet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.