Hirdetés

Szabad a letöltés - Kanadában



|

Hirdetés

A tanács döntése értelmében tehát amennyiben a zenét személyes felhasználás céljára töltik le, és nem adják el, nem kölcsönzik vagy terjesztik más formában, a használata legális. És nem számít, hogy a másolás forrása saját lemez, kölcsönzött lemez vagy internetről letöltött fájl. Vagyis egy barát számára másolatot készíteni illegális, de ugyanennek a barátnak kölcsön adni a CD-t, hogy arról másolatot készíthessen, már legális.




A tanács a tárkapacitástól függően illetéket vetett ki az MP3 lejátszókra is: az 1gigabájtnál kisebb kapacitásúak után 2 (kanadai) dollár, az 1-10 gigabájt közötti kapacitásúakra 10, a 10 gigabájtnál nagyobb kapacitásúakra 25 dollár. A pénzt a a Kanadai Magánmásolók Kollektívája (CPCC) gyűjti, és osztja szét a zeneszerzők, előadók és kiadók között. A jelenlegi illetékek 2004 végéig érvényben maradnak: vagyis a 40 percnél hosszabb audio kazetták után 29 cent, a CD-R és CD-RW lemezek után 21 cent, és a CD-R Audio, a CD-RW Audio és a MiniDisk lemezek után 77 cent.



A CPCC kérését - hogy szedjenek illetéket a nyers DVD-k, memóriakártyák és a kivehető mikró merevlemezek után is - a tanács elutasította, mondván, ezeket rendszerint nem zenemásoláshoz használják.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.