Hirdetés

Száguldó koporsók az elmebetegek fesztiválján



|

Fesztivált rendezni azért, mert néhány évtizeddel ezelőtt valakinek a koporsója leszánkázott egy domboldalon, nem éppen e világi gondolat. De nem baj!

Hirdetés

Fesztiválból ezerféle van, hol ilyen, hol olyan apropókból, az élet legkülönfélébb területeiről szemezgetve. Nyáron egyértelműen az olyan rendezvények kerülnek előtérbe, melyeken a fiatalság hangos zenére ihatja magát talajrészegre, míg ősszel a szüret, a nyár siratása, és hasonló nyalánkságok nyújtják a megfelelő szórakozást. A HuffPost jóvoltából olyan tengerentúli összejövetelekről értesülhetünk, melyek valamilyen szempontból különlegesek, például azért, mert egy bizarr történésre vezethető vissza a kialakulások. Egyértelműen közös tulajdonságuk azonban mindegyiknek az, hogy ősszel kerülnek megrendezésre és egyben arra is jók, hogy ne csak a faragott tökök uralják ezt az évszakot. Mi csak két rendezvényt emeltünk ki a gyűjtésből, de akit érdekel a többi is, az látogasson el a vonatkozó oldalra és nézze meg, hogy mi maradt még.

Hirdetés

Elsőként talán a HuffPost gyűjteményének leginkább morbid parádéja következzen, vagyis az Emma Crawford Koporsó Verseny és Parádé mely október 26-án kerül megrendezésre és ahogyan a neve is mutatja, az emberi élet végállomásának komor hangulatú darabjai játsszák benne a főszerepet. A dolog története egészen messzire nyúlik vissza, amikor is 1889-ben egy bizonyos Emma Crawford érkezett Manitou Springsbe, azt remélve, hogy ezzel a lépésével javul valamit tuberkulózisos állapota. A sors könyvében azonban más volt számára megírva, így sajnálatos módon meghalt, tehát annak rendje és módja szerint el is temették.

Valami azonban mégsem stimmelt, ugyanis nyughelye fölül "elkopott" a föld, így jó közelítéssel negyven évvel a temetés után a koporsója kiszabadult és leszánkázott a domboldalon, be a kanyonba. A fotón is látható hátborzongató versenyt 1994 óta rendezik meg Emma tiszteletére, egy héttel Halloween előtt, és a lényeg az, hogy ki tolja gyorsabban a koporsót. Ehhez a résztvevők autentikus kinézettel állnak neki, de nagyon fontos, hogy valaki Emmát is eljátssza, vagyis ne legyen üres az alkalmatosság. A nevezés ingyenes!

Október 10-13 között kerül megrendezésre a Birkaterelés Fesztiválja, melynek Ketchum ad otthont, Boise-tól háromórányi autóútra. Idahóban egyébként több birka van, mint ahány ember, nem csoda, hogy ez egy fontos esemény. Ennek egyik legnagyobb eseménye a vasárnapi birkaparádé, amikor 1500 juhot terelnek végig a főutcán, de a többi napok sem eseménymentesek, van például terelőkutya verseny, bárány barbecue, a zenét pedig olyan birkakedvelő népek szolgáltatják, mint Peru és Lengyelország küldöttei.

A gyerekek számára bemutatják a szappankészítést, gyapjúfonást, de egyéb kézműves programokkal is várják a kicsiket. A parádéra ingyenes a belépés, míg a terelőkutyás derbire 2 dollárért mehetnek be a hat évnél idősebbek.

Tudjuk azonban, hogy nem csak Amerikának vannak fura fesztiváljai, hiszen elég, ha a spanyolokra és a La Tomatina bulira gondolunk, ahol több tízezer ember hajigálja a paradicsomot egymásnak. Szintén hozzájuk köthető a babaugró fesztivál is, ahol felnőttek ugrálják át a talajra fektetett csecsemőket, mindenki őszinte örömére és a sort hosszasan lehetne folytatni a feleségcipeléssel, mobiltelefon hajigálással, narancsokkal, égő emberalakokkal, meg miegymással.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.