Hirdetés

Szakadék felé száguld a Sharp



|

Óriási gondban van az okostelefonos kijelzők piacán a Sharp - megint.

Hirdetés

A Sharp tájékoztatása szerint az áprilistól szeptemberig tartó időszakra a cég nyereség helyett már működési veszteséget vár. A háttérben az okostelefonok kijelzőinek a csökkenő ára van. 

Hirdetés

Mindez fölöttébb rossz hír a vállalatnak, főleg a májusi, 1,7 milliárd dolláros banki segítőcsomag fényében.

A működési veszteség várhatóan 215 millió dolláros lesz, pedig július végén még egész szép nyereséggel számoltak. 

Az előrejelzések plusz nyomást jelentenek a Sharp számára olyan téren is, hogy találjanak egy vevőt a kijelzőkkel foglalkozó üzletágra. Az újabb banki mentőcsomag egyik fő feltétele az alapos átszervezés volt. 

A Sharp egykor a legjobbak között volt a kijelzők piacán, és az Apple-nek is sokat szállított. Azóta elvesztette a részesedését az LG Display és a hazai rivális Japan Display javára. 

A kritikusok szerint a Sharp túl sokat ölt a gyártási kapacitás növelésébe az elmúlt évtizedben, ami ahhoz vezetett, hogy nem fejlesztettek eleget a haszonkulcs fokozása érdekében. 

A Sharp részvényei idén már 49 százalékot estek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.