Hirdetés

Szárnyalnak az LG telefonjai és tévéi



|

20 százalékkal több okostelefont tudott eladni az LG.

Hirdetés

Meglehetősen jó második negyedévnek örülhetett az LG Electronics. A vállalat működési nyeresége 26,5 százalékot emelkedett, amit az okostelefonjai mellett a televízióinak köszönhetett. A dél-koreai gyártó teljes működési nyeresége az elmúlt három hónapos időszakban meghaladta az előrejelzéseket, és 606 milliárd wonos összeget ért el. Az árbevételük 15,4 billió won volt. 

Hirdetés

Mindebben jelentős szerep jutott a 14,5 millió eladott okostelefonnak, ami 20 százalékkal magasabb mennyiséget jelent, mint egy évvel korábban. Ez árbevételben is 16 százalékkal nagyobb összeget hozott a gyártónak, ami a legjobb eredményük volt 2010 eleje óta. A divízió három negyedévnyi veszteség után most nyereséges lett. 

Az LG ugyanakkor sokat köszönhet a televízióinak is, amelyekkel a Samsung után a második legnagyobb cégként van jelen a szektorban. Az új modellek iránti kereslet alaposan megélénkült, így az ágazat működési nyeresége 64,9 százalékkal növekedett, 154,5 milliárd wonra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.