Hirdetés

Szélessávú technológia Franciaországban



|

Hirdetés

A Tel-Aviv-i székhelyű berendezésgyártó a hétvégén nyilatkozatban jelentette be, hogy az FT elkezdte új vezetéknélküli szélessávú rendszerének tesztelését a francia óriás azon tervének keretében, hogy 2005-ig hozzáférhetővé teszi a nagysebességű internetet Franciaország legnagyobb részén. A Pireneusokban lévő kis faluban, Loudenvielle-ben a helyi múzeumban tesztelik a technológiát. A látogatók a kiállítási termekben elhelyezett laptopokról érhetik el az internetet. Az Alvarion rendszere az egy ponttól több végpontig (point-to-multipoint) tartó technológiára épül, amely lehetővé teszi a szélessávú szolgáltatóknak, hogy viszonylag könnyen és olcsón összekapcsolják a felhasználókat a távoli vidékeken is.

A Franciaországba telepített rendszer a műholdas VSAT (nagyon kis nyílású terminál) technológiát használja. Valerie Martin, a kutatási-fejlesztési laboratóriumának igazgatója elmondta, hogy az Alvarionéhoz hasonló vezetéknélküli rendszereket telepítenek olyan helyekre, ahol a terepviszonyok vagy a távolságok miatt túlságosan költséges volna a vezetékes infrastruktúra telepítése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.