Hirdetés

Szorul a hurok az adóelkerülő techóriások nyaka körül



|

A Google anyavállalata 185 millió dollárt fizet ki visszamenőleg az Egyesült Királyságnak.

Hirdetés

A globálisan működő technológiai cégeket egyre többen vádolják azzal, hogy joghézagokat kihasználva igyekeznek elkerülni az adófizetést. A beismerés egyik első jeleként tekinthetünk arra, hogy a Google anyavállalata, az Alphabet különmegállapodást kötött a brit kormánnyal. Ez alapján 185 millió dollárt (nagyjából 52 milliárd forintot) fizetnek ki az elmaradt közterhek rendezésére.

Hirdetés

A hírek szerint a 2006 és 2011 közötti időszakban a Google 18 milliárd dollárnyi bevételre tett szert csak az Egyesült Királyságban, vállalati adóként azonban mindössze 16 milliót fizettek be. Az egyezség azt is jelenti, a brit kormány arra törekszik, hogy minden cégóriás az országban szerzett valós bevételeinek megfelelően fizesse a közterheket.

A történet pedig itt még valószínűleg nem ér véget, hiszen több másik európai ország és az Egyesült Állam is kreatív könyvelés használatával vádolja a techcégeket. A jövőben tehát minden bizonnyal sokkal komolyabb ellenőrzésekre készülhetnek a Google és társai, aminek köszönhetően dollármilliókkal nőhet meg az általuk befizetett adó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.