Hirdetés

Szuperszámítógép egy nap alatt



|

Hirdetés

Egyelőre nincs hírünk, hogy a terv sikerült-e.

Az egyetem az így létrehozott Flashmob 1 szuperszámítógéppel be akar törni az 500-as toplistára, melyet jelenleg a japán Earth Simulator vezet. A Flashmob sikere attól függ, milyen gyorsan végez a Linpack elnevezésű lineáris egyenletsorral, melyet minden Top 500-ba bejutni kívánó használ teljesítménye méréséhez. A listát évente kétszer frissítik, a következő frissítés júniusban várható. Ha nem is sikerül felkerülni a hivatalos listára - mert annak feltétele, hogy közzététele pillanatában az adott gép működjön -, Greg Benson, a számítástudományi tanszék tanársegédje szerint munkájukkal így is bebizonyítják, létezik egy újfajta szuperszámítógép, amely bárki által hozzáférhető, aki párhuzamos számítási problémákat akar futtatni. A szereplők el akarják oszlatni a mítoszt, hogy a fürtözést csak a dollármilliókkal rendelkező nagy szervezetek engedhetik meg maguknak.

A Flashmob néhány szuperszámításból doktorálni készülő hallgató agyában született meg, akik azonban rájöttek, hogy rekordkísérletükhöz kb. 100 géppel kevesebb van. Ezért a Craigslist.comon tettek közzé hirdetést, és kérték önkéntesek segítségét. Az önkéntesek egy CD-ROM-ot kapnak rendszerük betöltéséhez, amely a Linux-alapú operációs rendszert, a konfigurálást és a benchmark szoftvert tartalmazza.

A kísérlethez a Foundry Networks biztosítja a hálózati infrastruktúrát FastIron 1500-as modulos kapcsolóival, melyek mindegyike egy kétportos 10 Gigabit Ethernet modullal és hat 48-portos 10/100 modullal támogatja a klienseket. A HP biztosítja a pénzt pólókra, és két szuperszámítógépes szakértő szolgálataira, az Országos Elektronikus Játék Szövetség pedig játékokat biztosít az önkéntesek szórakoztatásához, míg rendszereik keményen számolnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.