Hirdetés

Tajvan felkészült a DVD+RW invázióra



|

Hirdetés

A fõ tajvani támogatók között olyan nevek szerepelnek, mint a Lite-On IT, a Behavior Tech Computer (BTC), az ACER és leányvállalata, az AOpen. A Lite-On IT fejlesztõmérnökei már javában dolgoznak az új DVD+RW meghajtókon, amelyek az író/olvasó fejet leszámítva kizárólag tajvani alkatrészekbõl fognak felépülni.

Az ACER a DVD+RW társfejlesztõjével, a Philips-szel együttmûködve készíti saját meghajtóit, amelyek akár már 2002-ben napvilágot láthatnak. Az ACER leányvállalataként mûködõ AOpen régóta szoros partnerkapcsolatban áll a Ricoh-val, ezért természetesen a társaság is kiveszi részét a DVD+RW piacból. Az AOpen akár már a jövõ év elsõ negyedében megkezdheti a DVD+RW meghajtók tömegtermelését.

A MET Technology, amely a Ricoh tajvani disztribútora, úgy véli, a DVD+RW és DVD-RW technológiák harca a VHS és a Béta közötti, évekkel ezelõtti küzdelemhez hasonlítható: Egyelõre nem lehet tudni, melyik technológia terjed majd el, de az egyik mindenképpen elbukik. A DVD-RW esetében az adatok maximum 1 GByte-os darabokban írhatók fel a lemezre, újraírás azonban csak az egész lemez törlése után lehetséges. A DVD+RW nem szab határt az egyszerre felírható adatmennyiségnek, és az újraíráshoz nincs szükség elõzetes törlésre, illetve formattálásra. A két rivális technológiából a DVD+RW a fejlettebb, de mint a VHS esete is bizonyítja, ez még nem garantálja a sikert.

A technológia egyik vezetõ fejlesztõje, a Ricoh már beindította az elsõ DVD+RW meghajtók tömegtermelését. Az új modellek jelenleg a Hewlett-Packard és Dell Computer cégekhez kerülnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.