Hirdetés

Támadás érte a LinkedInt, több millió jelszó szivároghatott ki



|

A közösségi oldal minden felhasználójának azt ajánlja, cserélje le a jelszavát.

Hirdetés

Tegnap délután érkeztek az első hírek arról, hogy támadás érte a LinkedIn-t. A közösségi oldal üzemeltetői azonnal elkezdték a helyzet kivizsgálását, majd a későesti órákban megerősítették, hogy a támadók számos felhasználó jelszavát eltulajdonították. A vélhetően orosz hackerek által elkövetett akció nem hivatalos adatok szerint 6,5 millió embert érintett.

 

 

Graham Cluley, a Sophos biztonsági szakértője elmondta, hogy bár az eddig ellopott és kikerült adatok közt nem szerepelnek a kapcsolódó e-mail címek, a támadók vélhetően ezeket is megszerezték. A 150 millió regisztrált felhasználóval rendelkező LinkedIn az esti órákban erősítette meg a támadás valódiságát.

 

Az üzemeltetők azt ígérték, tovább folytatják a vizsgálatot. Addig is azonban a feltört fiókok esetében a használók jelszavai érvénytelenítve lettek - ők a LinkedIntől kapnak majd egy levelet, amelyben benne vannak a jelszóváltoztatáshoz szükséges instrukciók. Biztonsági okokból csak szöveges változatban, ugyanis egy levélben érkezett linkre kattintva soha sem jó ötlet beírni a jelszavunkat. Az érintettek egy második e-mailre is számíthatnak, amelyben bővebb tájékoztatást és magyarázatot is kapnak a történtekről.

 

A LinkedIn az elmúlt órákban megerősítette a jelszó-adatbázisának a védelmét, és elnézést kért a kellemetlenségekért a felhasználóitól. Ugyanakkor mindenki számára azt tanácsolja, hogy cserélje le a jelenlegi jelszavát: méghozzá egy erősre, amit legalább negyedévente szintén megváltoztat. A biztonsági szakértők arra is felhívták a figyelmet, hogy ne használjuk ugyanazokat a jelszavakat több oldalon is.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.