Hirdetés

Tavasztól jönnek a szokatlan domain nevek



|

Hónapokon belül közel kétezer új végződés kerül bevezetésre.

Hirdetés

Látványos változások fognak történni az elkövetkező hónapokban a weboldalak domain címei terén, ugyanis a legfelső szintű tartománynevek kiosztásért felelős ICANN tájékoztatása szerint valószínűleg az év végéig bevezetésre kerülhetnek az általános kategóriába sorolt legújabb domének. Jelenleg 22 darab gTLD-t (pl. .com, .net, .biz. .edu, .gov, vagy épp a legújabb .xxx) tart számon a nonprofit szervezet, a lista áprilistól kezdve folyamatosan 1930 taggal bővülhet majd. A gépezet beindulása után hetente olyan 20 új cím válhat majd működőképessé.


Az ICANN 2011 júniusában jelentette be a gTLD-k bővítésének tervét, a bejegyeztetni kívánt címeket tavaly január és május közt lehetett beadni. Az engedélyeztetési művelet nem volt olcsó mulatság: az érdeklődőknek első körben 5000 dollárt kellett kifizetniük, majd a komplett eljárás még plusz 180 ezer dolláros megterhelést jelentett.


Az új általános felső szintű domainneveket természetesen vállalatok próbálták megszerezni, ráadásul 231 tartományra többen is igényt tartottak, részben azért az ICANN március végén egy nyílt meghallgatáson megpróbál majd igazságot tenni az igénylők közt. A meghallgatáson egyéb problémákat és jogi sérelmeket is fel lehet majd hozni, hiszen kellemetlen lenne, ha például .apple domaint véletlenül a szomszéd Józsi kapná meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.