Hirdetés

Telekommunikáció a bőrön



|

Hirdetés

Az életfunkciókat figyelő eszközt beépített Webes vezeték nélküli kommunikációs modullal látták el, amely képes a GPS rendszerhez is csatlakozni. Most a teljesen működőképes prototípus kerül bemutatásra, de a cég képviselői szerint akár nyolc hónapon belül megindulhatna a tömegtermelés. Méretileg leginkább egy nagyon vékony, gyufásdoboznyi felületű lapkára hasonlít, a szükséges energiáról a testhő gondoskodik.. Az eszközt meglepően olcsó, száz és háromszáz dollár áron tervezik piacra dobni. Keith Bolton, a cég képviselője szerint az egyedülálló lapkát az egészségügyben lehet a legjobban alkalmazni, hiszen így az orvosok a páciensek egészségügyi állapotát, keringési, vércukor-szinti adatait azonnal ellenőrizni tudják, bármekkora távolság esetén. Bolton ugyanakkor elmondta, hogy az eredetileg a bőr alá beültetendő lapka ötletét megváltoztatták, mert az amerikai Federal Drug Administration több éves vizsgálati periódus végrehajtása után engedélyezte volna csak a forgalmazását. Az eszközt így közvetlenül a bőrön, tapasz vagy akár egy óra alatt rögzítve lehet majd alkalmazni. Az Internetes kommunikáció miatti biztonsági problémákról Bolton nem szándékozott részleteket elárulni, de állítása szerint a bemutatón minden területre kiterjedő biztonsági technológia is látható lesz.


További technológiai hírek a Számítástechnika Online-on

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.