Hirdetés

Tények a kínai netről



|

Hirdetés

Az internet felhasználók száma 2003 első hat hónapjában 15.1 százalékkal, kb. 8.9 millió személlyel nőtt. A növekedés az előző évhez viszonyítva 48.5 százalékos, derült ki a vizsgálatból, amelyből 1997 óta eddig 12-t végeztek el. Az internet felhasználók 66 százaléka otthonról böngészi a hálót, akik közül 9.8 millió rendelkezik szélessávú (kábeles vagy DSL) hozzáféréssel. IP címekből valamivel több mint 32 milliót tartanak nyilván Kínában, a .cn-re végződő webhelyek száma 47 ezer, a doméneké 25 ezer. A kínai szörfölők közel kétharmada (60.1 százaléka) férfi, 59.1 százalékuk egyedülálló, míg 56.2 százaléka 25 év alatti. E populáció túlnyomó része, 84.3 százaléka nem keres többet havi 2 ezer jüannál (ez durván 50 ezer forintnak felel meg).




A vizsgált internet felhasználók zöme 13 órát tölt hetente a világhálón, átlag 7.3 e-mailt kap és 5.3-t küld. Ez is azt mutatja, hogy meredeken emelkedik a kéretlen reklámlevelek száma. A megkérdezettek zöme, 33.5 százaléka azért nem használja az internetet, mert nem tudja a számítógépet kezelni, közel 20 százalék pedig soha nem került még számítógép közelébe, a többiek idő- (15 százalék) és pénzhiányra (11.2 százalék) hivatkoztak. Ám a megkérdezett offline népesség 16.4 százaléka nyilatkozott úgy, hogy reményei szerint egy éven belül már ő is csatlakozik az internet felhasználók táborához.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.