Hirdetés

Tévéműsor az Asztalon



|

Hirdetés

Egyes filmeket, sorozatokat szeretek felvenni, nem szeretnék lemaradni róluk. Még modemes elérésem van, ezért drága lenne minden alkalommal felmenni az internetre megnézni a műsort, amikor épp eszembe jut. Hogyan lehetne mégis szem előtt az aznapi adáslista a gépemen?Ha a legnyilvánvalóbb megoldást, egy műsorújság megvásárlását figyelmen kívül hagyjuk, és pusztán számítógépünkre hagyatkozunk, az Active Desktop szolgáltatás jut talán eszünkbe. A Windows 98 megjelenésekor sokan átkozták ezt a találmányt, amely lehetővé tette aktív, webes tartalmak háttérképként való megjelenítését az Asztalon - az akkori gépek teljesítményéből jócskán visszafogott. Bár a Microsoft mostanában nem erőlteti túlzottan, azóta is megtalálható mindegyik Windowsban. A mostani gépeknek már nem okozhat problémát egy ilyen szolgáltatás, ezért érdemes újra felfedezni!




Nyissuk meg a Vezérlőpulton a Megjelenítés panelt, és válasszuk az Asztal fülön az Asztali elemek testreszabása gombot. A felbukkanó panelen kattintsunk a Web fülre. Ebben az ablakban válogathatjuk ki az Asztalon megjelenő weboldalakat. Új lap felvételéhez kattintsunk az Új gombon, majd írjuk be annak a weboldalnak a címét, amit mindig látni szeretnénk. Tévéműsorok áttekintéséhez a Port oldalát ajánljuk (www.port.hu), ahol teljesen testre szabhatjuk a csatornák listáját. Ebben az esetben érdemes az eredményre mutató hivatkozást bemásolni (például: http://www.port.hu/pls/w/tv.prog). A következő ablakban a Testreszabás gomb segítségével ütemezést is hozzáadhatunk (főleg szélessávú internetezőknek ajánlott), vagy később kézzel szinkronizálhatjuk a letöltött oldalt. Ezután elkezdődik a weblap letöltése a helyi merevlemezre, ennek ideje függ a kapcsolódás sebességétől és az oldal felépítésétől. Ha nem adtunk meg időzített szinkronizálást, akkor ezt manuálisan indíthatjuk el, a megjelent weboldal bal felső sarkában lévő kis nyílra kattintva. Az Asztalon lévő keretet teljes méretűvé téve akár tapétának is használhatjuk kedvenc oldalunkat, vagy az ikonok mellé is rendezhetjük.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.