Hirdetés

Thinkpad Transnote a hordozható iroda



|

Hirdetés

Franciaországban, Párizsban február 20.-án jelentette be az IBM, a ThinkPad TransNote számítógépnek, a világ első „mappa” notebookjának megjelenését, amely egy hordozható számítógép és egy digitális jegyzettömb elegáns megjelenésű ötvözete. A Magyarországon egyelőre még nem kapható masina hatékony megoldás a sokat utazó szakemberek, vezetők, valamint azok számára is, akik gyakran töltenek ki űrlapokat. Jól használható a pénzügy, a biztosítás, a gyógyítás, az államigazgatás, az ingatlanforgalmazás, a felsőoktatás, a jog, a műszaki és mérnöki illetve egyéb területeken is.

A ThinkPad TransNote mappa kivitele teljesen egyedi. A könnyedén megfogható Endurimer fedéllel védett masina egy könyvhöz hasonlóan nyitható ki. Belül, a baloldalon egy nagy teljesítményű, hordozható számítógép található, amelynek forgatható érintőképernyője lehajtható, vagy bármilyen helyzetbe elforgatható, hogy elérhetővé váljon a teljes billentyűzet. A jobb oldalon egy levél vagy A4 méretű írómappával ötvözött digitális jegyzettömb található. A hordozható számítógép és a digitális jegyzettömb akár együtt, akár külön-külön is használható. Utóbbi a ThinkScribe digitális jegyzettömb és a digitális toll automatikusan eltárolja a kézzel írt feljegyzéseket, és áttölti azokat a számítógépbe. 2 MB-os flash memóriájában max. 50 oldalnyi jegyzet tárolható (akkor is, ha a számítógép ki van kapcsolva), majd ha a számítógépet bekapcsolja, a jegyzetek egyszerre áttölthetők.

A TransNote számítógépben egy 600 MHz-es Intel Mobile Pentium III LV processzor, 64 MB memória, 10 GB-os merevlemez, illetve választhatóan Microsoft Windows 98SE vagy Windows 2000 Professional operációs rendszer található. Emellett a mappa notebook integrált Ethernet és 56 kbit/s-os modemet, két USB portot, egy videócsatlakozót, egy portreplikátor csatlakozót, valamint PC-kártya és Compact Flash kártya csatlakoztatására alkalmas bővítőhelyeket is tartalmaz. A 2,5 kg-nál is könnyebb, 3,3 cm vastag ThinkPad TransNote az opcionális, 802.11 és a kistávolságú munkacsoportos együttműködésre kifejlesztett Bluetooth szabványnak megfelelő PC-kártyák révén optimális a vezeték nélküli csatlakoztatáshoz. A 10,4 hüvelykes TFT forgatható, FlipTouch érintőképernyő, amellyel a képernyő használható laposan, vagy felhajtva, hogy a billentyűzet látható legyen. Az információk könnyebb megosztása érdekében mind a képernyő, mind maga a kép is megfordítható. Az egyedi FlexFold kivitelnek köszönhetően a rendszer egyetlen mozdulattal összehajtható úgy, hogy bármelyik oldala a másiktól függetlenül legyen használható, és akár álló helyzetben is használható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.