Hirdetés

Titkosított keresés a Google-től



|

Alapesetben csak a bejelentkezett felhasználók keresése van titkosítva.

Hirdetés

A Google fokozottabb biztonságot szeretne nyújtani azoknak, akik nem feltétlen biztonságos internetkapcsolaton keresztül böngésznek. A vállalat ezért automatikus titkosítással látta el keresőjét - ez egyelőre csak a bejelentkezett felhasználók esetén működik.

 

A titkosítás egyébként nem csak a keresésekre, de a találatokra is érvényes. Aki nem rendelkezik Google-felhasználónévvel, az is használhatja az új biztonsági szolgáltatást: csupán annyi a dolgunk, hogy a szokásos cím mellé egy "s" betűt teszünk: https://www.google.com.

 

A weboldalak tulajdonosai ellenben nem biztos, hogy ilyen boldogak az újítástól. Az ő megnyugtatásukra a Google továbbra is közzéteszi a top 1000 keresési kulcsszót, amelyek az adott oldalhoz vezettek; 30 napra visszamenőleg, napi bontásban. Azonban ha egy reklámra kattintunk a találatok oldalán, a titkosításnak vége. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.