Hirdetés

Tízmillió szócikkhez ért a Wikipedia



|

Egy magyar bejegyzés lett a mérföldkő.

Hirdetés

A Wikipedia óriási projektjében 250 különböző nyelven olvashatunk szócikkeket, ezek közül természetesen az angol nyelv a legnépszerűbb 2,3 millió cikkel. Az angolt a német, francia, lengyel, japán, olasz, holland, portugál, spanyol és svéd nyelvek követik a legtöbb bejegyzést számláló nyelvek tízes listájában, de további 9 nyelv is elhagyta már az álomhatárt jelentő 100 ezer bejegyzést.

 

A magyar Wikinek sincs oka szégyenkezni, kis országunk enciklopédiájában eddig 91 ezer bejegyzés szerepel, így valószínűleg még idén belépünk a százezres elitklubba. Külön jó érzés lehet a patriótáknak, hogy a tízmilliomodik szócikk - mely Nicholas Hilliard festő életét ismerteti - a magyar Wikipedia oldalain található.

 

Gratulálunk a Wikipediának, és külön a magyar szerkesztőknek is!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.