Hirdetés

Több ezer webkamera tulajdonosát lehet kukkolni egy kínos hiba miatt



|

A Trendnet IP-kameráinak felhasználói nemrég értesítést kaptak, hogy egy biztonsági rés miatt potenciális veszélynek vannak kitéve: gyakorlatilag bárki figyelheti őket a neten keresztül.

Hirdetés

Egy TV-IP110w wireless IP kamera tulajdonosa jelentette be először, hogy egy szoftverhiba miatt most igen kényelmetlen helyzetbe kerültek a felhasználók, és persze a gyártó Trendnet vállalat is. Gyakorlatilag webkamerákról van szó, de ezeket nem kell külön számítógéphez csatlakoztatni, saját magukban is közvetítik a világhálón a rögzített képet. Nemrég kiderült, hogy a 2010 óta gyártott modellek (a fent említett TV-IP110w, és még 25 másik típusjelű készülék) egy része gyakorlatilag védelem nélkül áll, elég az IP-címüket bemásolni a böngészőbe, és máris élőben nézhetjük a kamera tulajdonosát, legyen az magánszemély vagy vállalat.

Külön hab a tortán, hogy a véletlen firmware hiba miatt keletkezett rést gyorsan meg is lovagolták, ésa kamerák IP-címei hamarosan megjelentek a neten. A Trendnet szerint mindegyik érintett modell firmware frissítést kap, hogy minél gyorsabban lezárják ezt a kínos incidenst, ezen az oldalon minden részlet kiderül a problémát és a teendőket illetően.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.