Hirdetés

Többet ér az Alibaba, mint az eBay és az Amazon



|

A várakozásoknak megfelelően remekül nyitott az amerikai tőzsdén az Alibaba.

Hirdetés

Már az előzetes várakozások is nagy sikert jósoltak neki, de az Alibaba ezt is túlszárnyalta. Bár az Egyesült Államokban kevésbé ismert, Kínában ez a legnépszerűbb értékesítési platform, hasonló szolgáltatásokkal, mint az Amazon, az eBay és a Paypal. Az Alibaba 68 dolláros részvényenkénti árral lépett be csütörtök este az amerikai tőzsdére, és első napját 93,89-es árfolyamon zárta, összesen 21,8 milliárdos IPO-t (elsődleges részvénykibocsátást) produkálva.

 

Hirdetés

 

Jack Ma és 1999-ben alapított vállalata ezzel abszolút rekordot állított be az amerikai tőzsdén. Az Alibaba már értékesebb, mint az Amazon és az eBay együttvéve, elemzők pedig azt találgatják, mikor kezdenek Szilícium-völgyi riválisaikhoz hasonlóan kisebb cégek felvásárlásába. Részvénykibocsátásban világszinten csak a 2010-ben 22 milliárd dollárnyi IPO-t elérő Agricultural Bank of China előzi meg Jack Ma-ékat, aki ezzel a húzással egyben Kína leggazdagabb embere is lett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.