Hirdetés

Tökéletesen zajtalan PC?



|

Hirdetés

Hol vagytok daliás idők? Jó kis néma ZX Spectrumok, csendes Commodore 64-ek! A mai gépek inkább emlékeztetnek költséges porszívókra hozzátok képest! De lehet, hogy már nem sokáig! A koreai illetőségű Zalman egy új termékéről számolt be a japáni illetőségű Akiba PC. A szemfüles japánok kameravégre kapták a csodát, a zajtalan PC házat, mely heatpipe-okkal, (hőelvezető csövekkel) operál, és az összes nagy hőtermelőtől – CPU, VGA, tápegység – a gépház jókora fémfelületére viszi át a meleget. Az ötlet zseniális, és eleddig csak a merevlemezgyártók éltek vele asztali gépben, miszerint a winchesterek hőjét az egységek rögzítésére szolgáló bölcsőkre vitték át. A dolog pikantériája, hogy a Zalman oldalán nyoma sincs a csodának, így nincs módunkban ellenőrizni, hogy mi igaz az árhíresztelésekből, melyek valahová 400 és 1000 euró, azaz 104 és 260 ezer forint közé taksálják a TNN 500A-t. A koreaiak mentségére legyen mondva, hogy az oldalukon felugró ablak tanulsága szerint a komplett cég éppen nyaral, ezért megbocsátható nekik, hogy információ nélkül hagynak minket. Mi csak abban bízunk, hogy hamarosan más házgyártók is előrukkolnak hasonló megoldásokkal és akkor kezdetét veheti az árverseny a mi javunkra.




Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.