Hirdetés

Toshiba szabadságra küldi 12e alkalmazottját



|

Hirdetés

A költségek csökkentése céljából az óriáscég novemberben és decemberben 2-4 nap szabadságot ad mintegy 12 ezer alkalmazottjának. A Toshiba elmondása szerint a szabadságolásban érintett három chipgyár várható termelési eredményeit nem befolyásolja a lépés.

A leghosszabb kiesés a DRAM memóriachipeket gyártó Yokkaichi-i (Japán) gyárban lesz, amelynek alkalmazottjai négy napig nem mennek majd dolgozni. A döntés nem véletlen, mivel a legnehezebb helyzetben jelenleg a PC piacra termelõ DRAM gyártók, illetve gyárak vannak. - A lépésünk célja az, hogy jelentõs megtakarításokat érjünk el a négy nap alatt a csökkentett fizetésekbõl, valamint a visszaesõ áramfogyasztásból - mondta a társaság egyik szóvivõje. A Toshiba negyedik, Kyushu-ban található chipgyárát nem érinti a szabadságolás, mivel az üzem már jelenleg is 80 százalékos kapacitással mûködik, tette hozzá a szóvivõ. Szabadságra kell menniük viszont a chipdivízió fejlesztõmérnökeinek és marketing területen dolgozó munkatársainak is. A szabadság ideje alatt minden alkalmazott 10 százalékkal alacsonyabb órabért kap.

A Toshiba mostani lépése számos hasonló, közelmúltbeli szabadságolást követ. Az NEC és Fujitsu japán cégek, valamint a Dél-Koreai Hynix Semiconductor nemrégiben hasonló költségcsökkentési terveket jelentettek be. Emellett számos gyártó tervbe vett végleges elbocsátásokat is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.