Hirdetés

Továbbfejlesztette a Google valós idejű keresőjét



|

A szolgáltatásnak saját weboldala van, tudása kibővült és lehetőséget ad a találatok szűrésére, szűkítésére is.

Hirdetés

Már hallhattunk a Google valós idejű keresőmotorjáról, mely kifejezetten az olyan folyamatosan és gyorsan változó oldalakkal foglalkozik, mint a Twitter vagy a Facebook. Ezúttal saját oldalt kapott a szolgáltatás és beállításai is vannak.

 

Decemberben kezdte meg a Google valós idejű (azaz extra friss) találatok beépítését a keresési eredményeket tartalmazó oldalba. Ha csak a frissen beindexelt találatokra voltunk kíváncsiak, akkor azt az Updates kategóriában (bal oldali oszlopban) nézhettük meg a szokásos Google találati listán.

 

 

Google Updates
Google Updates

 

 

Most azonban megkönnyítette a cég az ilyenfajta, rendszerint közösségi oldalakról származó azonnali találatok böngészését. Csütörtökön elindult a Google Realtime oldal (www.google.com/realtime), mely kifejezetten ezekre szakosodott. Folyamatosan élesíti a Google a rendszert, ha valahonnét nem lenne még elérhető, akkor a szolgáltatás tesztoldalán ki lehet próbálni képességeit. Kérhetjük a találati lista szűkítését földrajzi elhelyezkedés szerint és csak fényképes posztokra is korlátozható a keresés. Ha egy Twitter bejegyzést választunk ki, azzal felgöngyölíti a rendszer az egész beszélgetést, hogy képben legyünk a témát illetően. Kérhetünk e-mail értesítést, ha a vágyva vágyott keresőkifejezésre friss találatok érkeznek.

 


Google Realtime Logo
Google Realtime Logo

 

Miután így még könnyebb az átjárás a Google és a közösségi oldalak - pl. Facebook - között, könnyebben felkutatható valakinek az előélete. A Google szerint azonban csak azok az információk szerepelnek a keresési eredmények között, melyeket a közösségi oldalon nyilvánosként határoztak meg a felhasználók.

 

Ezután ritkábban fognak megjelenni az eddig hasonló funkciót betöltő „Latest updates" szekciók a normál találati oldalakon, hogy a közösségi oldalakra jellemző „csevegőlistákkal" ne zavarják azokat, akik más források után érdeklődnek.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.