Hirdetés

Továbbra is emelkedik a DRAM-ok ára



|

Hirdetés

A PC133 szabványú SDRAM memóriachipek ára januárban mintegy 5-10 százalékot emelkedett, amely jelentõsen elmarad a tavalyi év legvégének áremelkedési ütemétõl. A DDR-SDRAM memóriákból a jelek szerint azonban továbbra is hiány van a piacon, amely továbbra is komoly hatással lehet az árak alakulására.

Az ICIS-LOR jelentése szerint a 128 MByte-os PC133 SDRAM (DIMM) memóriamodulok ára jelenleg 25 dollár körül mozog, és a hónapok óta meglehetõsen erõs kereslet következtében tovább emelkedik. A DRAM gyártók hosszú hónapok óta mostanában jutottak el elõször oda, hogy a memóriachipek ára fedezze az elõállítási költségeket. A tavaly november elején megindult áremelkedés óta a 128 Mbites PC133 SDRAM chipek nagykereskedelmi darabára 3,50 - 3,60 dollár körül változik. Bár a kínai Új Év miatt a DRAM chipek és modulok kereskedése ideiglenesen szünetel, az amerikai DRAM Exchange biztos az újabb áremelésekben.

A DRAM gyártók a megnövekedett kereslet következtében folyamatosan növelik gyártókapacitásukat, és ezzel egyidõben egyre inkább átállnak a hagyományos SDRAM-okról az újabb DDR-SDRAM változatokra. A DDR-SDRAM -ok vezetõ gyártója egyébként továbbra is a tajvani Nanya, amely cég olyan óriásokat elõz meg, mint például a Dél-Koreai Samsung Electronics, a szintén Dél-Koreai Hynix Semiconductor, vagy az amerikai Micron Technology.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.