Hirdetés

Tűzfalak között - McAfee Firewall 2



|

Hirdetés

Egy védtelen gép, szinten felhívás táncra. Szerencsére egy átlagos, otthoni felhasználó számára többnyire tökéletesen elegendő egy megbízható tűzfalszoftver ahhoz, hogy viszonylagos biztonságban érezhesse magát. A McAfee Firewall igazán ideális olyan felhasználók számára, akik nem járatosak nagyon mélyen a számítástechnika csodáiban. Barátságosan kalauzol minket telepítés közben is, és egy remekül használható konfigurációs varázsló is segíti a finomhangolás nem mindig egyszerű feladatát.

Persze az igazán hatásos hangoláshoz szükségeltetik némi tudás szoftvereink lelkivilágáról. Egyesével engedélyezhetjük, vagy tilthatjuk programjainknak, hogy kiküldhetnek-e adatokat a helyi hálóra, vagy a világhálóra. Igencsak oda kell figyelni ezen lehetőségek beállítására, hiszen egy-egy hibás tiltásnak könnyen lehet az a következménye, hogy gépünk nem lát ki a hálózatra, vagy valamilyen kommunikációt hibásan végez. Adatátvitelünket úgy is hangszerelhetjük, hogy a program minden internetes aktivitáskor rákérdez arra, hogy egy szoftverben megbízunk-e (vagyis az végezhet-e adatátvitelt). Ez természetesen lassíthatja és bonyolíthatja a munkát, de nagyobb fokú beletekintést enged a háttérben folyó adatátviteli folyamatokba.
McAfee-ék két részre bontották a tűzfal konfigurálását - alkalmazás (application) és rendszer (system) beállításra. Egyszerűen végezhető mindkét folyamat, és az átlag felhasználók is megbirkóznak vele. Jól megadható, melyik programnak mihez van joga: arra tervezték, hogy hackerek és trójai programok ellen óvja gépünket, de adatvédelemben nincs a csúcson.
Összegzésként annyi mondható el, hogy a Mcafee ideális a műkedvelő PC-használók számára, de a könnyebb kezelhetőségért cserébe a lehetőségek is limitáltak. Nem tiltja ki a sütiket, ActiveX kontrolokat, Java appleteket és a JavaScript ügyeskedéseket, valamint nincs lehetőségünk erősebben őrizni gépünkön található adatainkat.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.