Hirdetés

Új ruhát kaptt a Chrome Web Store



|

A Google revitalizálta a Chrome takaréklángon égő Web Store-ját.

Hirdetés

2010 decemberében - mikor a Chrome Web Store megnyitotta kapuit - sokan bepillanthattak a piactér választékába, de a tapasztalatok szerint nem valószínű, hogy azóta tömegek gyakran visszatértek volna az üzlet "falai" közé. Ami azt illeti külcsín tekintetében nem hozott semmi különlegeset, de olyan vészesnek sem volt nevezhető. Az egyik ok, amely talán az üzlet elnéptelenedéséhez vezetett az az alkalmazások sekélyes felhozatalában volt keresendő. Alig egy évvel később azonban a Chrome Web Store-ja képes volt némi meglepetést okozni.

 

 

 

Régi Chrome Web Store


A már-már a feledés homályába merülő szolgáltatást a Google új külső alá bújtatta. Ez a felület olyan érzést kelt, mintha az összeállítása során a Windows 8 Metro UI-jából és a mobil eszközökön használt Android Market design elemeiből is használtak volna egy keveset. Mindenesetre a most szemünk elé táruló látvány sokkal tetszetősebb, mint amit az eredeti üzletnél tapasztalhattunk. A "vásárlási" élmény is sokat változott. Nagy, mutatós képek igyekszenek felkelteni az érdeklődést és egy két kattintáson keresztül (első kattintás: telepítés, második kattintás: engedélyezés) telepíthetjük az alkalmazásokat, melyeket a későbbiekben az "alkalmazások" fül alatt találhatunk meg.

 

 

 

Alkalmazás vegyes saláta

 

Az applikációk közötti kutakodást a baloldalon található kategóriák és a kereső segítik elő, melyek nélkül meglehetősen sokáig tartana végigböngészni az applikációkkal elárasztott "sosincs vége" oldalt. Ezen felül a válogatást a Chrome Store különféle módszerekkel próbálja megkönnyíteni. Kiemelt applikációinak sorsát annak bélyegképeinek átlapozása által dönthetjük el. A kurzort a kisebb képekkel rendelkező alkalmazások fölé húzva pedig rövid leírások tűnnek elő.

 

 

 

 

Mindezekhez még hozzá tartozik, hogy a Chrome 15 legutóbbi frissítése az "új lap" hagyományait is újraírta. Ahelyett, hogy az alkalmazások kis ikonokként nyomorognának a felület tetején és ahelyett, hogy ez alatt láthatnánk a leggyakrabban látogatott weboldalak mozaikjait, most ezek két külön oldalra kerültek. Az oldalak közötti navigációt a felület szélein található nyilakkal vagy az alsó ikonokkal valósíthatjuk meg. A mostanában bezárt oldalak egy felugró képernyőben jelennek meg és mindegyik oldalról elérhetők.

 

Az alkalmazások oldalra visszatérve átrendezhetjük azok sorrendjét, törölhetjük a fölöslegeseket, de akár külön oldalra is mozgathatjuk azokat. A fentieket könnyebben emészthető formában a Google videoja mutatja be:

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.